Aarhus Universitets logo
English
Resultater fra en ph.d-afhandling ved Institut for Husdyrvidenskab tyder på, at tildeling af propylenglykol primært påvirker glukose-stofskiftet og dermed nedsætter risikoen for ketose hos fede nykælvere.
Forsøg, ved AU Foulum, med forskellige niveauer af protein og fedt i foderet til kvier tyder på, at metanudskillelsen fra kvieopdræt kan reduceres med ca. 6 % ved tilskud af fedt, uden at det går ud over den senere mælkeydelse.
Nye undersøgelser ved Institut for Husdyrvidenskab, AU Foulum viser, at tilsætning af nitrat til foderet kan reducere udledningen af metan med op til 23 %, uden at køernes sundhed påvirkes negativt.
Danske køer kan belaste klimaet mindre ved hjælp af nye forskningsresultater fra Aarhus Universitet vedrørende fodringsstrategier og fodermidler. Resultaterne blev præsenteret på et temamøde om malkekoens ernæring, som blev holdt på AU Foulum.
Et underlag af sand er bedre end gummimåtter i sygeboksen til halte køer, viser undersøgelser fra Aarhus Universitet.
Danmarks Kvægforskningscenter har i perioden 2013 – 2014 gennemført et projekt omkring reducering af energiforbruget i kvægstalde med mælkeproduktion i samarbejde med SEGES Kvæg. Målet var at finde og afprøve udstyr, som er rentabelt og effektivt til at reducere energiforbruget i kvægstalde. I denne artikel kan du læse om de afprøvede tiltag samt effekten heraf.
Side 57 af 64