Aarhus Universitets logo
English
Ph.d.-studerende Milani Bhagya Samarasinghe fra Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab forsvarer sin afhandling 6. januar kl. 10.00 i auditoriet på AU Viborg, Forskningscenter Foulum. Alle er velkomne.
Forskere og landbrugsbranchen arbejder på at finde et økologisk formål for tyrekalve fra mælkeproduktionen. De foreløbige data fra et igangværende projekt viser, at kødet kan få mere mørhed og en rigere smag end konventionelt kød, når kalvene græsfodres.
Gennem to år har projektet GrOBEat arbejdet med at udvikle et bæredygtigt koncept for produktion af græsbaseret kvalitetsoksekød. En produktion der tager udgangspunkt i de kalve, der bliver født i den økologiske mælkeproduktion, som får masser af mælk hos ammetanter.
Det skal være lettere for mælkeproducenterne at beregne økonomien i forebyggende tiltag, så forekomsten af mastitis, stofskiftelidelser og klovlidelser reduceres. GUDP støtter udviklingen af nyt værktøj til kvægbrugere med 10,5 millioner kroner.
Ph.d.-studerende Wenji Wang fra Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab afholder forsvar fredag 25. november 2022 kl. 10.00 i auditoriet på Forskningscenter Foulum, AU Viborg. Alle er velkomne.
Hvordan passer oksekød ind i en dagsorden om at spise mindre, men bedre kød?
Side 2 af 64