Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab udfører forskningsbaseret myndighedsbetjening i relation til husdyrenes ernæring, sundhed og velfærd og bidrager på en lang række af indsatsområderne under DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.
Inden for både konventionel og økologisk husdyrproduktion udfører vi forskningsbaseret myndighedsbetjening vedrørende
Instituttet har fokus på en bæredygtig husdyrproduktion, og forskningen og rådgivningen er derfor også rettet mod at udvikle nye teknologier til forbedring af produktionssystemer og til monitorering, dokumentation, varsling og beslutningsstøtte i relation til måling af emissioner, fødevarekvalitet og husdyrsundhed og –velfærd i en effektiv husdyrproduktion.
Instituttet spiller desuden en central rolle i rådgivningen inden for miljø og klimaaspekter, hvor vi
Desuden bidrager instituttet med forskning relateret til fødevarekvalitet, eksempelvis vedrørende fodringsmæssige tiltag til forbedring af produktkvalitet, herunder forøget ernæringsmæssig værdi, reduceret ornelugt mv.
Endelig understøtter Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab en bæredygtig planteproduktion ved at verificere mere ernærings- og miljørigtige foderafgrøder.