Aarhus Universitets logo
English
Et nyt initiativ fra Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab - Danmarks Kvægforskningscenter (DKC) skal hjælpe virksomheder og konsulenter til at blive bedre til at vurdere og udnytte data fra moderne maskiner og udstyr, og nytænke udvikling af udstyr der integrerer data på tværs. DKC har derfor afholdt det første opstartsmøde om ”DKC som LivingLab”.
Dyrlægeuddannelsen i AU Viborg er nu officielt en realitet. Det oplyser Uddannelses- og forskningsministeriet i en pressemeddelelse, hvor ministeriet sætter navne på 33 nye uddannelser, der nu officielt er blevet godkendt.
Den 1. januar 2023 er Louise Bundgaard startet i sin nye stilling som adjunkt ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab (ANIVET) på Aarhus Universitet. Louise skal hjælpe i arbejdet med at skabe og etablere de bedste rammer for den nye dyrlægeuddannelse ved AU Viborg.
Det er ikke afgørende for dyrevelfærd, hvad mennesker synes er godt eller skidt for dyrene. Fokus bør i stedet lægges på dyrs egne oplevelser af de forhold, de udsættes for, skriver Lene Juul Pedersen.
PRESSE: Hos Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab har man travlt, for Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri tripper for at få nogle brugbare resultater.
Presse: Kan tørret tang kan bruges som tilskud til mælkefodring af småkalve og den vej mindste risikoen for diarré?
Ph.d.-studerende Milani Bhagya Samarasinghe fra Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab forsvarer sin afhandling 6. januar kl. 10.00 i auditoriet på AU Viborg, Forskningscenter Foulum. Alle er velkomne.
Forskere og landbrugsbranchen arbejder på at finde et økologisk formål for tyrekalve fra mælkeproduktionen. De foreløbige data fra et igangværende projekt viser, at kødet kan få mere mørhed og en rigere smag end konventionelt kød, når kalvene græsfodres.
Vi har hørt det før, køerne er landbrugets store klimasyndere, men hvad nu hvis man kunne mindske udledningen af metan ved at lade dem græsse på marker med tanninholdige planter? Det har en forsker fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet fået en fornem Sapere Aude bevilling til.
Gennem to år har projektet GrOBEat arbejdet med at udvikle et bæredygtigt koncept for produktion af græsbaseret kvalitetsoksekød. En produktion der tager udgangspunkt i de kalve, der bliver født i den økologiske mælkeproduktion, som får masser af mælk hos ammetanter.
Side 1 af 42
Professor Martin Riis Weisbjerg
Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab
Kontaktinfo
Traditionen tro strækker Kvægkongressen sig over to dage med masser af indlæg og faglig viden om kvæg.
Se forsøgsfaciliteter
Se projekter om kvæg
Nyhedsbrevet fra DCA udsendes hver uge og orienterer om forskning i husdyr, jordbrug og fødevarer samt kommende arrangementer. Se eksempel på nyhedsbrevet. Ønsker du at abonnere på nyhedsbrevet finder du tilmeldingen her.