Aarhus Universitets segl

Effekt af pattegrisefoderets smag, struktur og tekstur på foderoptagelse før fravænning

Primære fagområder: Ernæring og fodring

Projektbeskrivelse

Der er pt. ikke et igangværende projekt, hvorfor den studerende kan være firstmover. Projektet inkluderer sparring fra Vestjyllands Andel som med indspil forestår at designe foderet. Herefter igangsættes et pilotforsøg, som den studerende med bidrag fra SEGES Innovation og Vestjyllands Andel er ansvarlig for at gennemføre. Der kan søges inspiration i følgende PhD-afhandling: https://wur.on.worldcat.org/search/detail/1198970470?queryString=anouschka  

Kort beskrivelse af de opgaver, den studerende kan se frem til

Den studerende får hjælp til at designe en feltundersøgelse hvor traditionel foderstrategi til pattegrise sammenlignes med en innovativ foderstrategi, hvor pattegrisene nysgerrighed aktiveres ved hjælp af foder som løbende ændres i tekstur, smag og struktur, f.eks. ved tilsætning af feed-grade slik.

Department and supervisor

Jan Værum Nørgaard

Professor Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab - ANIVET Ernæring af enmavede dyr (MONU)

Kontakt v. SEGES Innovation

Thomas Sønderby Bruun, chefkonsulent

SEGES Innovation, Husdyr

thsb@seges.dk

Mobil: +4524983877

Project start

Any time.


Physical location of project and students work

Agro Food Park og feltarbejde i besætning, mest oplagt i Varde eller Vejle.

Extent and type of project

Speciale- eller bachelorprojekt, men der skal påregnes 7-9 ugers feltarbejde med fodring af pattegrise, vejninger etc.