Aarhus University Seal

Agrobiologi byder rekordmange nye studerende velkommen

Agrobiologiuddannelsen kan fejre sit 10-års jubilæum med et rekordstort optag af bachelor- og kandidatstuderende. Underviserne på uddannelsen har budt velkommen til 50 nye bachelorstuderende og 33 kandidatstuderende. De kandidatstuderende tæller også udvekslingsstuderende fra en lang række lande.

Foto: Lars Kruse

En uddannelse med gode jobmuligheder

Agrobiologi så dagens lys i 2008 og har støt og roligt fundet fodfæste som en uddannelse, der ruster de studerende til jobs i jordbrugs- og fødevaresektoren. År for år er optaget steget, efterhånden som de studerende har opdaget uddannelsen og har set muligheden for at kombinere deres interesse for biologi, bæredygtighed og miljøpåvirkning til en målrettet og brugbar karrierevej i fx konsulentvirksomheder, hos kommuner, regioner, ministerier, styrelser og EU eller i virksomheder med tilknytning til jordbrug og fødevareproduktion.

Når udlandet kalder

AU tilbyder også en internationalt orienteret kandidatuddannelse – EUR-Organic (MSc Organic Agriculture and Food Systems) – i samarbejde med en række europæiske universiteter. Efter endt uddannelse opnår de studerende en double degree fra to universiteter.

En anden måde at prøve kræfter med udlandet er via Erasmus Mundus-ordningen, hvor de studerende også opnår en double degree. Agrobiologiuddannelsen har stor succes med denne ordning, der tiltrækker mange internationale studerende. Ordningen fortsætter som et velafprøvet og struktureret udvekslingsforløb.

Hvis du vil vide mere

Læs mere om agrobiologiuddannelsen:

 Hør hvad studerende og undervisere siger om agrobiologiuddannelsen her