Aarhus Universitets logo
English
Køernes udledning af den skadelige metan skal nedbringes uden at mindske mængden eller kvaliteten af mælk. Forskere ved Aarhus Universitet ser i nyt projekt på sammenhængen mellem mælkens kvalitet og sammensætning og køernes genetik og metanudledning.
Forsker fra Aarhus Universitet er sammen med hollandsk kollega i spidsen for nyt EU-støttet netværk, der blandt andet skal forbedre målinger af drøvtyggeres udledninger af metan, som skader klimaet.
Økologiske malkekøer og kødkvæg krydses i forskningsprojekt ved Aarhus Universitet for at afdække mulighederne for produktion af økologisk kød fra ungkvæg. Der er potentiale for de økologer, som vil specialisere sig i kødproduktion, mener forskeren bag projektet.
Forskere ved Aarhus Universitet undersøger kløvergræsmarker til afgræsning hos 10 landmænd i bestræbelserne på at sikre marker, der kan holde et højt udbytte over flere år og dermed forlænge deres levetid.
Forskere ved Aarhus Universitet er sammen med Lyngsoe Systems i færd med at udvikle et nyt overvågningssystem til køer, der skal resultere i bedre sundhed og dyrevelfærd samt bedre økonomi og mindre belastning af klimaet.
Antallet af køer på græs vil stige, hvis nyt forskningsprojekt med deltagelse af forskere fra Aarhus Universitet får held med at styrke kombinationen af automatiske malkesystemer og afgræsning.
Forskere fra Aarhus Universitet har opdaget, at en hidtil overset gruppe mikroorganismer i koens vom spiller en betydelige rolle i koens udledning af den potente drivhusgas metan. Dette kan have stor betydning for arbejdet med at reducere køernes påvirkning på klimaforandringer.
Forskere ved Aarhus Universitet arbejder på at udvikle tilskudsfoder til malkekøer, som medfører en reduktion i forekomsten af fodringsbetingede sygdomme og bedre udnyttelse af foderet. Det vil resultere i økonomiske besparelser for erhvervet.
Sygdommen digital dermatitis forekommer oftere hos køer med beskidte klove.
En automatisk klovvasker, som er udviklet i tæt parløb mellem en privat virksomhed og forskere på Aarhus Universitet, er patenteret og sat i produktion. Nu oprustes indsatsen med henblik på eksport til udlandet.
Side 41 af 42
Professor Martin Riis Weisbjerg
Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab
Kontaktinfo
Se forsøgsfaciliteter
Se projekter om kvæg
Nyhedsbrevet fra DCA udsendes hver uge og orienterer om forskning i husdyr, jordbrug og fødevarer samt kommende arrangementer. Se eksempel på nyhedsbrevet. Ønsker du at abonnere på nyhedsbrevet finder du tilmeldingen her.