Aarhus Universitets logo
English
Årets fodringsdag i Herning nærmer sig med hastige skridt. Arrangementet afvikles den 30. august 2022 og der er sædvanen tro spændende oplæg på programmet – ikke mindst af kvægforskerne fra Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab (ANIVET) på Aarhus Universitet, som stiller skarpt på ernæring, metan og klimaaftryk.
Aarhus Universitet, Thise Mejeri, Naturmælk og Innovationscenter for Økologisk Landbrug deltager i projektet KALVvedKO, som er baseret på gård-studier og en kombination af anvendt forskning, udvikling og løbende brugerinddragelse.
Det var planen, at den nyoprettede dyrlægeuddannelse ved AU Viborg skulle tage imod de nye dyrlægestuderende allerede ved studiestarten næste år. Men nu er opstarten skudt til 2024.
Ny forskning fra Aarhus Universitet har vist, at kalve ofte er i underskud med E-vitamin i forbindelse med fravænning. Derfor er forskerne fremkommet med nye anbefalinger til, hvordan kalvene sikres nok E-vitamin i perioden omkring og lige efter fravænning.
En stor busfuld internationale landbrugs- og fødevarejournalister rullede ind på gårdspladsen på Danmarks Kvægforskningscenter (DKC) ved AU Viborg – Forskningscenter Foulum tirsdag den 28. juni 2022 – i det flotteste solskin. Anledningen var den årlige verdenskongres IFAJ for landbrugs- og fødevarejournalister, som Danmark er vært for i år.
Lige nu bliver stregerne til AU’s nye campus i Viborg trukket. Og der bliver tænkt stort. For når alle uddannelser har etableret sig, vil op mod 900 studerende have deres daglige gang her. De første studerende begynder allerede til september næste år og kan se frem til motionsrum, fredagsbar – og muligheden for at medbringe egen hest.
Presse: Forskere fra Aarhus Universitet er lykkes med at bearbejde græs på en måde, så det kan bruges som foder til grise og kyllinger. "Vi kan halvere vores dyrefoders klimaaftryk, hvis vi lader det nye græs erstatte soja, fortæller professor.
Hvilken afgoldningsstrategi er bedst for koen? Det spørgsmål har forskere ved Aarhus Universitet undersøgt i et stort netop afsluttet projekt. Læs her om den seneste publikation fra projektet, hvor forskerne har undersøgt effekten af forskellige mælkereducerende tiltag på koens yver.
Presse: Aarhus Universitet bygger videre på sin forskning i tang som et middel til at reducere køers metanudledning.
En god start på livet for en øko-kalv kunne være via et ammetantesystem, hvor en udsætterko passer to kalve i op til 6 mdr., hvorefter kalvene fravænnes, og koen slagtes.
Side 4 af 42
Professor Martin Riis Weisbjerg
Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab
Kontaktinfo
Se forsøgsfaciliteter
Se projekter om kvæg
Nyhedsbrevet fra DCA udsendes hver uge og orienterer om forskning i husdyr, jordbrug og fødevarer samt kommende arrangementer. Se eksempel på nyhedsbrevet. Ønsker du at abonnere på nyhedsbrevet finder du tilmeldingen her.