Aarhus Universitets logo
English
Det skal være lettere for mælkeproducenterne at beregne økonomien i forebyggende tiltag, så forekomsten af mastitis, stofskiftelidelser og klovlidelser reduceres. GUDP støtter udviklingen af nyt værktøj til kvægbrugere med 10,5 millioner kroner.
Ph.d.-studerende Wenji Wang fra Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab afholder forsvar fredag 25. november 2022 kl. 10.00 i auditoriet på Forskningscenter Foulum, AU Viborg. Alle er velkomne.
Hvordan passer oksekød ind i en dagsorden om at spise mindre, men bedre kød?
Forskningsprojektet No-Methane, som professor fra ANIVET, Mette O. Nielsen står i spidsen for, og stoffet X er udpeget som kandidater til innovative løsninger og koncepter på EuroTier-udstillingen, som afholdes i Hannover, Tyskland fra 15. til den 18. november 2022.
By keeping your dairy herd healthy and preventing disease, it will reduce CO2 emissions and increase revenue. According to professor Søren Østergaard, research project manager, many farmers underestimate the consequences of disease in their herd, thereby losing the value of preventing ailments such as mastitis and hoof disorders.
Robusthed, kirurgisk erfaring og gode kommunikationsevner var blandt ønskerne, da et bredt panel af uddannelsesansvarlige og repræsentanter for både offentlige og private arbejdsgivere drøftede, hvilke veterinærfaglige kompetencer, der er vigtige i fremtiden. En debat, der naturligvis også centrerede sig omkring den nye dyrlægeuddannelse på AU Viborg.
I fem korte videoer fortæller de økologiske mælkeproducenter Meie Peters, Ny Dyrevig og Anne Glob Lassen, Ellinglund, om hvordan de hver især praktiserer at have køer og kalve sammen de første måneder af kalvenes liv.
I samarbejde med projektet GrOBEat og Bispebjerg Hospital inviterer Innovationscenter for Økologisk Landbrug til temadag om oksekød den 8. november. Hvordan passer oksekødet ind i en dagsorden om at spise mindre, men bedre kød? Skal vi betragte den græssende ko som en klimahelt eller som en klimasynder? Temadagen er gratis - deadline for tilmelding er den 1. november 2022.
Forskere fra QGG har i samarbejde med andre projektforskere genereret et genotype-vævsekspressionsatlas for kvæg (CattleGTEx), baseret på analysen af 7.180 offentlige RNA-sekventeringsprøver. Forskningsresultatet er blevet udvalgt til forsiden af septemberudgaven af Nature Genetics.
Nu skal det undersøges, om nordiske tangarter indeholder metanreducerende komponenter, som er egnet i foderet til kvæg og dermed kan bidrage væsentligt til at reducere kvægbrugets udledning af klimagassen metan.
Side 2 af 42
Professor Martin Riis Weisbjerg
Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab
Kontaktinfo
Se forsøgsfaciliteter
Se projekter om kvæg
Nyhedsbrevet fra DCA udsendes hver uge og orienterer om forskning i husdyr, jordbrug og fødevarer samt kommende arrangementer. Se eksempel på nyhedsbrevet. Ønsker du at abonnere på nyhedsbrevet finder du tilmeldingen her.