Aarhus Universitets logo
English
Saltindholdet i en klassisk Danbo-ost kan reduceres med 25 procent, uden at det påvirker smagen eller teksturen negativt. Det viser ny forskning, der…
Ny forskningsmetode sikrer langt større viden om mælks gavnlige effekter. Det kan betyde, at mejerier i fremtiden i højere grad vil kunne designe…
Tildeling af AAT-rigt kraftfoder til malkekoen, i de første to måneder efter kælvning, kan give en samlet stigning i mælkeydelsen på op til 150 kg EKM…
Aarhus Universitet har sammen med Arla undersøgt flere aspekter ved at opkoncentre mælken hos producenten. Rent kvalitetsmæssigt er der ikke er noget…
Der er ingen problemer med mælkekvaliteten hos køer, der kælver med større intervaller. Tværtimod tyder undersøgelser på, at denne produktionsstrategi…
For højt niveau af frie fedtsyrer i mælk kan give en harsk smag. Derfor er nye metoder til at begrænse og måle niveauet af disse fedtsyrer nogle af de…
I et nyt projekt vil Kverneland Group Kerteminde, Aarhus Universitet og DKC i samarbejde sikre en bedre udnyttelse af grovfoder hos malkekvæg. Det…
Nyt forsøg tyder på, at AAT værdien af fodermidler med højt indhold bypass protein er højere ved separat tildeling i sammenligning med opblanding i…
I foråret 2016 blev der gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt chauffører, der kørte kreaturer til slagteri i Danmark. Undersøgelsen viste, at…
Et forskerhold forsøger at optimere græssorter, der skal være med til at få køer til at bøvse mindre – og dermed mindske drivhusgasserne – samt øge…
Side 27 af 36
Se forsøgsfaciliteter
Se projekter om kvæg
Nyhedsbrevet fra DCA udsendes hver uge og orienterer om forskning i husdyr, jordbrug og fødevarer samt kommende arrangementer. Se eksempel på nyhedsbrevet. Ønsker du at abonnere på nyhedsbrevet finder du tilmeldingen her.