Formålet er at øge søernes råmælksydelse og få søerne til at fare hurtigt via bedre ernæring, og derigennem forbedre pattegrisenes overlevelse. Det vil samtidigt forbedre foderudnyttelsen og reducere miljøbelastningen (N) og klima aftrykket (CO2).
Projektleder: Martin Tang Sørensen Institutioner: Insititut for Husdyr- og Veterinærvidenskab (AU), SEGES Projektperiode: 2022-2024 |
Formålet med projektet er at undersøge langtidsholdbarheden samt kød- og spisekvaliteten af nedfrosset kød fra grise fodret med Grønt protein for at understøtte omstillingen til klimavenlig proteinforsyning.
Projektleder: Lene Stødkilde-Jørgensen Institutioner: Institut for Husdyrvidenskab, Institut for Fødevarer - Aarhus Universitet Projektperiode: 2022-2024 |
Ablacto+, er et banebrydende nyt produkt til bekæmpelse af fravænningsdiarré i smågrise. Dette samarbejdsprojekt mellem Bactolife ApS, Novozymes A/S, DTU Bioengineering, AU-ANIS og SEGES har til formål at understøtte den videre produktudvikling af Ablacto+ og definere dosis, formulering, administration og sikkerhed for det endelige produkt.
Projektdeltager: Nuria Canibe |
Der udvikles vinterfoderstrategier under hensyntagen til dyrenes indtag af
ensilage. Projektet giver ny videnskabelig viden om
1) Energi og proteinbehov hos udendørs søer fodret på to proteinniveauer og
2) Indtag og udnyttelse af forskellige typer af grovfoder og hvordan disse
påvirker proteinbehovet og søernes huld, reproduktion og
kuldresultater.
Projektleder: Maria Eskildsen |
Formålet er at videreudvikle bakterielt proteins potentiale i foder til smågrise og opdrætsfisk. Produktet vil blive optimeret i forhold til næringsstofbehovet hos ovennævnte opdrætsarter, så det fremadrettet kan indgå i foderfirmaers foderblandinger som en bæredygtig proteiningrediens eller et funktionelt additiv.
Projektleder: Mette Olaf Nielsen |
Formålet er at karakterisere den mikrobielle sammensætning og forgæringsmønstret i afføring hos grise med og uden colitis-complex diarré (CCD) og bl.a. bruge den viden til at etablere en ny sygdomsmodel for CDD i grise.
Projektleder: Tina Skau Nielsen |
Formålet med FORFRA er at udvikle et nyt fodringskoncept til smågrise, som sikrer fravænning med høj tilvækst uden udvikling af diarre og uden anvendelse af medicinsk zink og antibiotika.
Projektleder: Mette Skou Hedemann |
The PPILOW project aims to co-construct through a multi-actor approach solutions to improve the welfare of poultry and pigs reared in organic and low-input outdoor farming systems.
Project partner: Sanna Steenfeldt |
Formålet er at fremme grisenes sundhed ved fravænning ved at have fokus på tiltag i dieperioden, der har betydning for grisenes robusthed og forebyggelse af sygdomme. Det overordnede mål er at opnå viden om, hvordan tidlig udvikling påvirker robusthed og modstandskraft over for sygdomme efter fravænning, hvor grisen er særligt udfordret.
Projektleder: Charlotte Lauridsen |