Aarhus Universitets segl

AU-forskere fra Institut for Husdyrvidenskab er nomineret til titlen som Årets Dyreven

På baggrund af arbejdet med at etablere Masteruddannelsen i Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen er en gruppe forskere ved Institut for Husdyrvidenskab indstillet til prisen Årets Dyreven.

Ledelsen for masteruddannelsen "Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen" fra venstre: Inger Anneberg, Jan Tind Sørensen, Tine Rousing, Lene Munksgaard og Mette Herskin.

Hvert år i november kårer Dyrenes Beskyttelse Årets Dyreven, på baggrund af kandidater indstillet af befolkningen. Ud af de flere hundrede indstillede til prisen i 2015 har en dommerkomité nu udvalgt ni kandidater – heriblandt en gruppe forskere fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet.

Det er befolkningens stemmer, der afgør, hvem af de ni kandidater (under de tre kategorier: Heltedåden; Hverdagens helt samt Meningsdanneren), der løber af med titlen. 

Forskerne fra AU står bag etablering af Masteruddannelsen i Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen og er af Dyrenes Beskyttelse nomineret under kategorien Meningsdanneren for ”… at etablere en ny og meget vigtig uddannelse, hvis indflydelse for landbrugsdyrenes velfærd vil blive markant”.

Ledelsen for uddannelsen består af post. doc. Inger Anneberg, professor Jan Tind Sørensen, seniorforsker Tine Rousing, professor Lene Munksgaard samt seniorforsker Mette Herskin. Som yderligere begrundelse skriver Dyrenes Beskyttelse, at de fem forskere er nomineret for: ”… med hver deres store faglighed at sørge for et fremtidigt korps af højt uddannede personer, som kan kigge landbruget efter i sømmene med et udpræget stærkt fagligt fokus på dyrevelfærd”.

Arbejdet med uddannelsen begyndte i 2013, hvor Institut for Husdyrvidenskab besluttede at nedsætte en gruppe til at undersøge mulighederne for at oprette en masteruddannelse med fokus på husdyrvelfærd. 

Uddannelsen er målrettet professionelle, som arbejder med dyrevelfærd, og styrker det faglige fokus på et af de vigtigste områder i debatten om dyrevelfærd, nemlig landbrugsdyrenes vilkår. De første 12 kandidater har afsluttet uddannelsen her i 2015. Og flere af resultaterne, som kom frem i forbindelse med specialerne, har vagt genklang og ramt medierne. 

Du kan læse mere om kandidaterne til Årets Dyreven og afgive din stemme her.

Vinderen af prisen offentliggøres den 20. november.


Flere oplysninger

Jan Tind Sørensen
Institut for Husdyrvidenskab
Aarhus Universitet
E-mail: jantind.sorensen@anis.au.dk
Telefon: 87157923