Aarhus Universitets segl

Vivi Mørkøre Thorup er ansat som adjunkt ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet

Den 1. april 2021 starter Vivi Mørkøre Thorup i sin nye stilling som adjunkt ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet. Vivi skal arbejde med ’Big data i husdyrproduktionen’.

Efter flere års arbejde i udlandet både i den akademiske verden og i industrien vender Vivi Mørkøre Thorup tilbage til Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet i Foulum, hvor hun skal arbejde med ’Big data i husdyrproduktionen’.

Vivi er oprindeligt uddannet biolog og har en ph.d.-grad inden for biomekanik hos firbenede husdyr. I sin tidligere ansættelse ved AU Foulum frem til 2013 har hun blandt andet arbejdet med detektion af halthed hos både svin og kvæg ved hjælp af sensorteknologi. Siden har hun i en to-årig periode arbejdet som post doc i Frankrig og efterfølgende i mere end 5 år som forsker/udvikler i en teknologiproducerende virksomhed i Skotland.

De mange år i udlandet og industrien har givet Vivi en stærk faglig ballast, et stort netværk og solid erfaring i tværfagligt samarbejde inden for både den akademiske verden og med erhvervet. Den røde tråd igennem Vivis forskning og arbejdsfelt har været automatisk indsamling, analyse, tolkning og modellering af data i husdyrproduktionen - særligt hos kvæg og svin - ved hjælp af sensorteknologi, eksempelvis til automatisk registrering af køers adfærd – herunder brunst, liggetid samt tidlig sygdomsdetektion.

I sit nye job skal Vivi bidrage til instituttets forskning med sin stærke faglige viden og erfaring inden for indsamling og analyse af data i husdyrproduktionen samt til at udbygge de mange muligheder for udvikling og tværfagligt samarbejde på området – både inden for forskningen samt med erhvervet og industrien: ”Jeg glæder mig helt utrolig meget til at vende tilbage til forskning og til AU Foulum, hvor jeg skal beskæftige med modellering af husdyrdata, et bredt område, som jeg selv skal være med til at definere nærmere, når jeg er tiltrådt. Jeg håber på at kunne indgå i tværfaglige projekter, som skaber værdi for samfundet ved at bygge broer mellem bl.a. husdyrvidenskab og computerteknologi.”

Vi byder Vivi velkommen i instituttet.